Menu
X
    • image
    • image
    • image
    • image
    • image
    • image
    • image
    • image
    Kaj pravijo o nas
      

    VINA PERŠOLJA iz Kozane v Goriških Brdih – večstoletna vinarska svobodna kmetija je s sodobnim vinogradništvom in kletarstvom z zaščitenim imenom in simbolom lista trte rebule, uveljavila svoja vina v Sloveniji, na  Nizozemskem, Avstriji, Nemčiji, Italiji in še kje.

    VINA PERŠOLJA so prejela številna vrhunska priznanja: prvi naziv šampiona za Rebulo letnik 2001 v letu 2002 na živilskem sejmu v Gornji Radgoni, naziv šampiona za Chardonnay letnik 2002 leta 2003 prav tako v Gornji Radgoni, številne zlate medalje na ljubljanskem vinskem sejmu. Leta 1996 nam je društvo novinarjev Slovenije podelilo naslov slovenskega vinskega prvaka za Chardonnay. Leta 1998 pa  je častivredni vinski konvent sv. Urbana v Ljubljani med vsemi vini izbral naš Cabernet Franc. Cabernet Franc je bil na Decanter World Wine Awards 2007 nagrajen s srebrno medaljo.

    • Kontaktna oseba Dejan Peršolja
    • Govoreči jeziki Slovenščina, Angleščina, Italijanščina, Hrvaščina
    Ponudba
    • Bela Vina
    • Rdeča Vina
    • Rose
    • Degustacije
    Awards
    Šampion Rebula 2001
    2002, 2003
    Kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona
    Šampion Chardonnay 2002
    2002
    Kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona
    2 zlati in 7 srebrnih medalj
    1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2002
    Mednarodni vinogradniško vinarski sejem Ljubljana
    zlata medalja in 2 srebrni
    2003
    Kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona
    slovenski vinski prvak, Chardonnay
    1996
    Društvo novinarjev Slovenije
    Prvak sorte, Cabernet Franc 1998
    častivredni vinski konvent sv. Urbana
    srebrna medalja, Cabernet Franc 2006
    Decanter World Wine Awards
    srebrna medalja, Modri pinot barrique 2005
    2008
    11. Slovenski festival vin
    Naši Produkti/Storitve
    Cabernet Franc
    Cabernet Franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Pri nas v Brdih daje odlične rezultate. Mlado vino ponuja travnat vonj, s staranjem pa postane Cabernet Franc uravnoteženo vino z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom. Mlado vino strežemo pri 16-18°C, barikirano pa pri 18-20°C.
    Chardonnay
    Chardonnay je mlado sveže pitno vino, z značilno aromo, ki spominja na jabolka in skorjo sveže pečenega kruha. Pri 12 - 14°C ga ponudimo k sirom, nemastnim mesnim predjedem, rižotam in ribam.
    Rebula
    Rebula je vino slamnato rumene barve, suha sveža in živahna z uravnoteženim okusom. Cvetica je nevtralna in včasih spominja na cedrov les. Rebulo serviramo ohlajeno na 9-10°C z morskimi ali sladkovodnimi ribami in ne preveč pikantnimi siri.
    Sivi Pinot
    Sivi Pinot je vino z močno uravnoteženo aromo. Kot mlado vino ima sivi pinot sadni okus z grenkim priokusom. Zreli sivi pinot razvije pikanten okus, ki spominja na zelene orehe. Servira se ohlajen na 10 - 12 °C k mastnim ribam na žaru, testeninam s paradižnikom in baziliko ter mesnim jedem v bogati omaki.
    Cabernet Franc Arhiva
    CABERNET FRANC Cabernet franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Za mlado vino je značilen travnat vonj. S staranjem pa vino postane uravnovešeno z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom. Mlado vino strežemo pri 16-18°C. Barikirano različico pa serviramo pri 18-20°C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami. Različica Cabernet Franc Riserva je pripravljena s podaljšano maceracijo in barikirana vsaj 10 let.
    Merlot
    MERLOT Vino je rubinasto rdeče barve, kisline pa so blage. Merlot je blagega prijetnega okusa z aromo brusnic in gozdnih sadežev. Mlado vino je zelo pitno, s staranjem pa pridobi plemenito cvetico. Merlot ponudimo pri 16-18°C k jedem iz divjadi, dušeni govedini ter testeninam z močnato omako.
    Toni
    TONI Blede zlatorumene barve, igriv, mladosten, svež iz grozdja zeleni sauvignon. Diši po rumenih sadežih, suhih pomarančah, medu, aromatičen. Serviramo ohlajenega na 9 - 10°C.

     

    image

    © Copyright 2020 SloveniaVino. Vse pravice pridržane.